Aan het einde van het seizoen nodigen we voor een 4-tegen-4-toernooi maximaal acht teams uit. 

Programma toernooi 2024:

Deelnemende teams 

Appel&deJong/HO!?!

....

 

Toernooi 2023

APPEL&DEJONG/HO!?! VERDIENSTELIJK DERDE

Na drie jaar coronastilstand opnieuw een eindtoernooi met vijf deelnemende ploegen. Vanaf het begin was duidelijk dat beide teams van Picker Reds vanwege hun lengteoverwicht om de bovenste plaatsen zouden gaan strijden. Voor de ploegen uit Eibergen was de onderlinge wedstrijd dan ook de meest spannende met als verdiende winnaar Picker Reds 1. De verschillen tussen de andere drie teams waren minder groot. Alhoewel Jumping Stars niet tot een overwinning kon komen, bleek het team toch een lastige tegenstander voor zowel Appel&deJong/HO!?! als het Gennepse Cougars. De meest interessante wedstrijd was die tussen de thuisploeg en Cougars, waarbij tot op de laatste seconde de kansen op winst voor beide ploegen mogelijk was. Een gelijkspel was tenslotte het eindresultaat, waarmee Appel&deJong/HO!?! beslag legde op de gedeelde derde plaats.

 

De uitslagen:

Cougars - Picker Reds 1   17-29

Jumping Stars - Picker Reds 2   20-32

Jumping Stars - Picker Reds 1   10-24

Picker Reds 2 - Appel&deJong/HO!?   38-18

Appel&deJong/HO!? - Cougars   25-25

Picker Reds 1 - Picker Reds 2   34-29

Picker Reds 1 - Appel&deJong/HO!?   29-17

Cougars - Jumping Stars   20-12

Picker Reds 2 - Cougars   40-26

Appel&deJong/HO!? - Jumping Stars   20-14

 

De eindstand:

1. Picker Reds 1

2. Picker Reds 2

3. Appel&deJong/HO!?!

    Cougars

5. Jumping Stars 

-

  Toernooi 2019

HO!?! TWEEDE, DRAGONS VIERDE

Door enkele late afzeggingen bleef het toernooi dit jaar beperkt tot slechts vijf ploegen, maar het basketbalplezier was er niet minder om. Lang zag het er naar uit dat RAAD/HO!?! de titel voor zich zou opeisen, maar de uiteindelijke nummer drie Deafjumpers gooide in de voorlaatste ronde roet in het eten. Daardoor kon nieuwkomer Sparta Nijkerk uiteindelijk met de eer strijken, ook al had dat team van RAAD/HO!?! nipt verloren. RAAD/Dragons speelde zeer verdienstelijk tegen RAAD/HO!?! met een gelijkspel, maar het team ging met kleine verschillen ten onder tegen Twello en Deafjumpers. De ploeg eindigde daardoor op de vierde plaats, voor Twello, dat in de laatste wedstrijd dan weer zeer ruim van Deafjumpers won. De shoot-out werd dit jaar gewonnen door een speler van Sparta Nijkerk. Al met al een leuk toernooi, wel een beetje warm in de zaal, maar de sfeer bleef bij alle teams opperbest. 

 

De uitslagen:

RAAD/HO!?! - RAAD/Dragons  14-14

Twello - Sparta Nijkerk  14-17

Twello - RAAD/HO!?!  18-19

Sparta Nijkerk - Deafjumpers  20-13

Deafjumpers - RAAD/Dragons  18-15

RAAD/HO!?! - Sparta Nijkerk  15-14

RAAD/HO!?! - Deafjumpers  10-16

RAAD/Dragons - Twello  19-13

Sparta Nijkerk - RAAD/Dragons  27-14

Twello - Deafjumpers  34-15

 

De eindstand:

1. Sparta Nijkerk

2. RAAD/HO!?!

3. Deafjumpers

4. RAAD/Dragons

5. Twello

 

 Toernooi 2018             

TWEEDE, VIJFDE EN ZESDE PLAATS VOOR RAAD/TEAMS

De start van het jaarlijkse toernooi was in de warme sporthal De Kei wat moeizaam omdat de zaal niet compleet werd opgeleverd. RAAD kon het kampioenschap van vorig jaar geen vervolg geven, daarvoor bleek het team van SV Twello duidelijk te sterk, maar alle drie RAAD/ploegen streden met verve om de punten en de gezelligheid. Een goede sfeer was trouwens bij alle deelnemers aanwezig, waardoor er ook nauwelijks persoonlijke fouten werden gemaakt. Nadat eerst de onderlinge wedstrijden van de drie RAAD/teams waren afgewerkt bleek al snel dat het RAAD/Dreamteam hoge ogen zou gaan gooien. Dat uitte zich uiteindelijk in vier overwinningen en eenmaal verlies tegen de uiteindelijk ongeslagen kampioen Twello. RAAD/Dragons en RAAD/HO!?! speelden prima wedstrijden maar kwamen af en toe net wat geluk tekort waardoor ze op de vijfde en zesde plaats eindigden. De andere deelnemers waren het landelijke doventeam Deafjumpers en Amsterdam Tigers, een ploeg waartegen nog niet eerder werd gespeeld. Deafjumpers legde verdiend beslag op de derde plaats, terwijl Amsterdam Tigers tegen RAAD/Dreamteam net één puntje tekort kwam om hoger dan de vierde plaats uit te komen. 

 

De eindstand:

1. Twello

2. RAAD/Dreamteam

3. Deafjumpers

4. Amsterdam Tigers

5. RAAD/HO!?!

6. RAAD/Dragons

 

De uitslagen:

RAAD/Dragons - RAAD/Dreamteam  2-12

RAAD/Dreamteam - RAAD/HO!?!  18-9

Deafjumpers - Amsterdam Tigers  18-14

RAAD/Dragons - RAAD/HO!?!  10-14

Twello - Deafjumpers  21-2

Amsterdam Tigers - RAAD/Dragons  18-13

Twello - RAAD/Dreamteam  20-10

RAAD/Dreamteam - Deafjumpers  17-11

Amsterdam Tigers - RAAD/HO!?!  30-12

RAAD/Dreagons - Twello  8-20

RAAD/HO!?! - Deafjumpers  4-14

Amsterdam Tigers - RAAD/Dreamteam  11-12

RAAD/HO!?! - Twello  6-22

Twello - Amsterdam Tigers  18-11

Deafjumpers - RAAD/Dragons  10-4

 

 

 Toernooi 2017

VERLIES VOOR RAAD/HO!?!, RAAD/DRAGONS TOERNOOIWINNAAR!

Net als de voorgaande editie was het op 10 juni een warme, maar net niet te warme speeldag. Zeven ploegen speelden een halve competitie (21 wedstrijden) en menig zweetdruppeltje werd verloren. Het doventeam Deafjumpers, Twello, Picker Reds , en Basketiers met twee teams (Zevenaren) waren de gasten van de twee RAAD-ploegen. In de openingswedstrijd troffen RAAD/Dragons en RAAD/HO!?! elkaar en beide ploegen deden niet voor elkaar onder. Pas in de laatste minuut nam RAAD/Dragons wat afstand en won met 16-11. RAAD/HO!?! zat het vervolgens niet mee: tegen Zevenaren en Deafjumpers werd met twee punten verschil verloren en tegen Twello met vier punten. Door tevens verlies tegen Picker Reds en Basketiers kon het team dit keer het zoet der overwinning niet smaken en legde het beslag op de patat-poedelprijs. De wedstrijd van RAAD/Dragons tegen Deafjumpers werd een spannende aangelegenheid. In een sportieve wedstrijd werd het 14-10.  In de volgende wedstrijd bleek de Zevenaren met 14-12 net iets te sterk. Daarna werd in een gezellige wedstrijd tegen Twello door beide teams veel gescoord en trok RAAD/Dragons met 22-17 opnieuw aan het langste eind. Vervolgens was het team ook te sterk voor Basketiers en een door blessures geteisterd en moe gespeeld Picker Reds. Met één verliespartij legde RAAD/Dragons verdiend beslag op de eerste plaats in de eindrangschikkingen de daarbij behorende taart.

De traditionele shoot-out beleefde een primeur: het was nog niet eerder voorgekomen dat de laatste drie deelnemers dames waren (RAAD/HO!?!, Basketiers en Zevenaren). De speelster van de Zevenaren bleek tenslotte de beste.

 

De eindstand:

1. RAAD/Dragons

2. Basketiers

3. Deafjumpers

4. Twello

5. Picker Reds

6. Zevenaren

7. RAAD/HO!?!

 

De uitslagen:

RAAD/Dragons - RAAD/HO!?!   16-11

Basketiers - Zevenaren  16-10

RAAD/Dragons - Deafjumpers  14-10

Twello - Zevenaren  10-2

Picker Reds - Basketiers  15-7

Twello - RAAD/HO!?!  11-7

Zevenaren - RAAD/Dragons  14-12

Deafjumpers - Picker Reds  20-19

RAAD/Dragons - Twello  22-17

Basketiers - RAAD/HO!?!  27-12

RAAD/HO!?! - Picker Reds  8-19

Zevenaren - Deafjumpers  10-14

Twello - Deafjumpers 15-24

Basketiers - RAAD/Dragons  15-19

Zevenaren - Picker Reds  8-24

RAAD/HO!?! - Deafjumpers  10-12

Twello - Basketiers  14-15

RAAD/HO!?! - Zevenaren  13-15

Picker Reds - RAAD/Dragons  10-27

Deafjumpers - Basketiers  7-11

Picker Reds - Twello  9-21

 

 Toernooi 2016

Vierde en zesde plaatsen RAAD-teams

Ons jaarlijkse toernooi, min of meer als afsluiting van het seizoen, vond plaats op 4 juni 2016. In een vooral warme (maar gelukkig net niet te warme) sporthal De Kei werden in totaal 20 wedstrijden gespeeld. Dit jaar was Basketiers met niet minder dan drie teams aanwezig: Basketiers, De Zevenaren en Schoonheid en Karakter. RAAD/HO!?! speelde dit jaar leuke wedstrijden maar moest zich tevreden stellen met een bescheiden eindklassering: de zesde plaats. In de voorronde werd gewonnen van Schoonheid & Karakter, maar vervolgens bleken zowel Basketiers-1 als Deafjumpers te sterk. In de kruiswedstrijden werd wel weer gewonnen van Dieren Devils, maar in de laatste wedstrijd tegen De Zevenaren trok RAAD/HO!?! toch weer aan het kortste eind. In een toernooi dat zich weer vooral kenmerkte door de gemoedelijke sfeer werd Picker Reds de grote winnaar: het team won de finalewedstrijd tegen Twello en het individuele spelletje shoot-out werd eveneens door een speler van Picker Reds gewonnen.

 

De eindstand

1. Picker Reds

2. Twello

3. Basketiers

4. Deafjumpers

5. De Zevenaren

6. RAAD/HO!?!

7. Dieren Devils

8. Schoonheid en Karakter

 

De uitslagen:

Picker Reds -De Zevenaren  27-16

Twello- Dieren Devils 7-4

Raad/HO!?! - Schoonheid en Karakter 15-4

Deafjumpers - Basketiers 25-16

De Zevenaren - Dieren Devils 8-8

Twello - Picker Reds 14-24

Basketiers - RAAD/HO!?! 15-7

Deafjumpers - Schoonheid en Karakter 19-11

De Zevenaren - Twello 18-35

Picker Reds - Dieren Devils 23-14

RAAD?HO!?! - Deafjumpers 21-33

Basketiers - Schoonheid en Karakter 21-8

RAAD/HO!?! - Dieren Devils 13-10

Schoonheid en Karakter - De Zevenaren 6-28

Deafjumpers - Twello 14-18

Basketiers - Picker Reds 14-20

Schoonheid en Karakter - Dieren Devils 10-25

De Zevenaren - RAAD/HO!?! 17-10

Deafjumpers - Basketiers 15-18

Picker Reds - Twello 20-17

 

 Toernooi 2015 

RAAD-ploegen derde en vierde

Het werd een toernooi met twee gezichten. Grote domper was dat Jan Verschoor, speler van RAAD/HO!?! bij een botsing met een tegenstander zodanig ongelukkig ten val kwam dat hij zijn heup brak: iets wat zelden in het basketbal voorkomt, maar dat maakt het niet minder ernstig. Wij allemaal wensen hem een spoedig herstel toe.

Voor de rest was het een en al gezelligheid. Als experiment werd er dit jaar, mede omdat een aantal teams een wat krappe bezetting had, niet 5 tegen 5 maar 4 tegen 4 gespeeld. Doordat de basketbalvelden in de zaal niet de maximale grootte hebben was dat goed te doen: meer ruimte, hogere scores en weinig persoonlijke fouten. De drie verenigingen met twee teams speelden geen onderlinge wedstrijd maar kregen daarvoor elk 1 wedstrijdpunt bij een uitslag van 10-10 toebedeeld.

De thuisspelende teams lieten zich van hun goede kant zien en eindigden op een verdienstelijke derde en vierde plaats.

RAAD/Dragons, bestaande uit wat jongere speelsters en spelers, begon met een verlieswedstrijd tegen de latere kampioen Liever Sportiever. Vervolgens was het team duidelijk de meerdere van Basketiers om daarna in een bloedstollende wedstrijd tegen De Zevenaren in de laatste seconden een nipte overwinning te behalen. Het sterke Twello had RAAD/Dragons duidelijk de vorige wedstrijd nog in de benen De Twellonaren, die konden putten uit 10 speelsters en spelers, was een maatje te groot. In de slotwedstrijd tegen Deafjumpers werd veel gelopen en ook veel schoten gemist. Lang bleef het spannend en het Zutphense team kon pas 2 minuten voor tijd de overwinning veiligstellen.

RAAD/HO!?! met een mix van wat oudere en hele jonge speelsters en spelers nam het in de eerste wedstrijd op tegen Basketiers. Beide teams hielden elkaar lang in evenwicht, maar het thuisspelende team moest de eer nipt aan de bezoekers laten. De tweede wedstrijd, tegen Deafjumpers, werd even spannend als de eerste, maar nu bleef de Zutphense ploeg met dezelfde cijfers aan de goede kant van de score. Twello was vervolgens met 5 punten verschil te sterk, maar vervolgens won het team tegen De Zevenaren met een duidelijk verschil. In de slotwedstrijd moest RAAD/HO!?! het tegen kampioen Liever Sportiever opnemen: weer werd met slechts 5 punten verschil verloren, een prima prestatie.

De shoot-out werd verdiend gewonnen door een speler van Twello.

 

De eindstand

1. Liever Sportiever

2. Twello

3. RAAD/Dragons

4. RAAD/HO!?!

5. Deafjumpers

6. Basketiers

7. De Zevenaren

 

De uitslagen

Basketiers - De Zevenaren 10-10

Basketiers Liever Sportiever 22-26

Basketiers - RAAD/HO!?!  14-12

De Zevenaren - Deafjumpers  16-17

De Zevenaren Liever Sportiever  16-21

De Zevenaren - RAAD/Dragons  19-21

Deafjumpers - Basketiers  24-14

Deafjumpers - Liever Sportiever  10-10

Deafjumpers - Twello  8-23

Liever Sportiever - RAAD/Dragons  18-12

Liever Sportiever - RAAD/HO!?!  23-18

RAAD/Dragons - Basketiers  19-12

RAAD/Dragons - Deafjumpers  11-5

RAAD/Dragons - RAAD/HO!?!  10-10

RAAD/HO!?! - De Zevenaren  18-10

RAAD/HO!?! - Deafjumpers  -  14-12

RAAD/HO!?! - Twello  11-16

Twello - Basketiers  13-12

Twello - De Zevenaren  29-9

Twello - Liever Sportiever  21-28

Twello - RAAD/Dragons  24-10

 

 

 Toernooi 2014 

RAAD/HO!?! tweede op eindtoernooi, RAAD/Dragons zesde.

De recreanten van RAAD/Dragons en RAAD/HO!?! speelden afgelopen zaterdag het eindtoernooi van dit seizoen in de eigen sporthal De Kei. Tegenstanders waren dit jaar Basketiers uit Zevenaar, SV Twello, BeCeGE ’74 uit Doetinchem en een combinatieteam van de laatstgenoemde vereniging met het Nationale Doventeam onder de naam BCG-Jumpers. In een halve competitie troffen alle deelnemende ploegen elkaar één keer.  Het jonge RAAD/Dragonsteam was één keer, tegen Twello,  dicht bij de overwinning maar zag in de slotseconden van die wedstrijd een gelijke stand door een driepunter van Twello veranderen in een 12-9 nederlaag. Ook in de andere wedstrijden, waarbij het fysieke overwicht van de tegenstanders zeker een rol speelde,  kon het team het zoet der overwinning niet smaken. RAAD/Dragons eindigde daardoor op de laatste plaats, dit jaar dus helaas zonder een overwinning.

RAAD/HO!?! ging het gemakkelijker af. Na overwinningen op RAAD/Dragons, Twello en Basketiers en nipt verlies tegen BCG-Jumpers streed het team in de laatste wedstrijd om de eerste plaats. Tot de laatste drie minuten van de wedstrijd was er sprake van een spannende gelijkopgaande wedstrijd, maar in de slotminuten moest het Zutphense team de eer toch duidelijk aan de tegenstander laten. BeCeGe ‘74 legde met die overwinning beslag op de eerste plaats, gevolgd door RAAD/HO!?!, Basketiers, BCG-Jumpers, Twello en RAAD/Dragons. Opvallend bij dit geslaagde toernooi was dat de sportiviteit weer overal zichtbaar was: er werden, zoals de bedoeling van een recreantentoernooi is, nauwelijks persoonlijke fouten gemaakt.

 

De shoot out werd dit keer gewonnen door een speelster van RAAD/HO!?!

 

Eindstand

1. BeCeGe '74

2. RAAD/HO!?!

3. Basketiers

4. BCG-Jumpers

5. SV Twello

6. RAAD/Dragons

 

Alle uitslagen op een rij:

Basketiers - BeCeGe '74  -  9-20

Basketiers - RAAD/HO!?!  5-8

BeGeGe 74 - BCG-Jumpers   8-7

BeCeGe 74- RAAD-Dragons   20-12

BeCeGe '74 - Twello   19-9

BCG-Jumpers - Basketiers   11-14

BCG-Jumpers - RAAD/HO!?!   12-10

BCG-Jumpers - Twello   13-8

RAAD/Dragons - Basketiers    8-18

RAAD/Dragons - BCG-Jumpers    4-14

RAAD/Dragons - RAAD/HO!?!   6-21

RAAD/HO!?! - BeCeGe '74   6-16

RAAD/HO!?! - Twello   14-12

Twello - Basketiers    8-13

Twello - RAAD/Dragons   12-9 

 

 

 Toernooi 2013

Twee verdienstelijke tweede plaatsen voor RAAD-teams

RAAD/HO!?! beet de spits af tegen een combinatieteam van Olstars en Twello, genaamd Ollo 1. De thuisspelende ploeg won ruim met 21-8 en zette daarna met wat meer moeite Basketiers aan de kant (11-7). In de laatste poulewedstrijd ging het lang gelijk op tegen het sterke Give and Go en won RAAD/HO!?! uiteindelijk in een spannend slot met 12-7. In de kruiswedstrijden moest dit RAAD-team aantreden tegen het sterke Twello. In een gelijkopgaande wedstrijd, waarin bij beide teams de nadruk vooral op verdedigen lag, konden de Zutphense speelsters en spelers de wedstrijd pas vlak voor tijd beslissen en stond het team na de 8-7 overwinning in de A-finale. In de laatste wedstrijd moest de RAAD-ploeg het opnemen tegen alweer Give and Go, dat zich via de kruisfinales voor de strijd om de eerste twee plaatsen had geplaatst. Het werd weer een spannende wedstrijd, waarin beide ploegen aanvankelijk moeizaam tot scoren kwamen. Dit keer had Give and Go uiteindelijk het beste schot en kon in de laatste minuten de wedstrijd met 6 punten voorsprong uitspelen. Give and Go won met 16-10 en werd daarmee toernooiwinnaar, voor RAAD/HO!?!, Twello en Deafjumpers. 

RAAD/Dragons begon de poulewedstrijden tegen nieuwkomen BeCeGe uit Doetinchem met een ruime 24-4 overwinning, maar verslikte zich vervolgens in Twello en verloor met duidelijke cijfers: 19-8. In de laatste poulewedstrijd won RAAD/Dragons met 14-10 van het nationale doventeam Deafjumpers. Door een slechter onderling doelsaldo kwamen Twello en Deafjumpers in de A-finalepoule terecht en moesten de Zutphense speelsters en spelers genoegen nemen met de B-finales.  In de kruiswedstrijden zette het RAAD-team tegenstander Ollo 1 met gemak aan de kant (5-11). Basketiers was tenslotte de opponent in de B-finalewedstrijd. Het thuisspelende team liet zich enkele keren verrassen door snelle breaks van de tegenstander en moest tenslotte met 16-9 de eer aan de Zevenaarse ploeg laten.

Nieuw dit jaar was het maximaal aantal fouten per speler/speelster per wedstrijd, dat vanaf de kruiswedstrijden was teruggebracht van 4 naar 3. Duidelijk zichtbaar was dat, naar mate een wedstrijd vorderde, minder fouten werden gemaakt. Volgend jaar zal de regel voor alle wedstrijden gaan gelden, want alhoewel de dames- en herenmixedteams uitsluitend uit recreanten (behoren te) bestaan, lijkt het er soms op dat de wens tot het winnen van een wedstrijd (en het toernooi) de overhand bij sommige deelnemers en coaches krijgt. Het terugbrengen van het maximaal aantal fouten wordt gezien als een middel om er voor te zorgen dat het recreatieve element niet uit het oog wordt verloren.

De shoot-out werd dit jaar gewonnen door een speler van Deafjumpers. 

 

Eindstand

1. Give and Go

2. Raad/HO!?! 

3. Twello

4. Deafjumpers

------------------

5. Basketiers

6. Raad/Dragons

7. Ollo 1

8 BeCeGe '74

 

   Uitslagen:

Poule A

RAAD/HO!?! - Ollo 1  21-8

Give and Go - Basketiers 21-16

Basketiers - RAAD/HO!?! 7 - 11

Give and Go - Ollo 1  21-15

RAAD/HO!?! - Give and Go 12-7

Basketiers - Ollo 1   16-12

Poule B

Twello - Deafjumpers 17-19

RAAD/Dragons - BeCeGe 24-4

Twello - RAAD/Dragons 19-8

BeCeGe - Deafjumpers 15-20

BeCeGe - Twello 10 - 20

RAAD/Dragons - Deafjumpers 14-10

Kruiswedstrijden

Basketiers - BeCeGe 26-20

Ollo 1 - RAAD/Dragons 5-11

RAAD/HO!?! - Twello 8-7

Give and Go - Deafjumpers 15-13

Slotwedstrijden

BeCeGe - Ollo 1  12-14

Basketiers - RAAD/Dragons 16-9

Deafjumpers - Twello 17-18

Give and Go - RAAD/HO!?! 16-10

 

 

 Toernooi 2012 

Raad/Dragons winnaar zesde eindtoernooi

Voor het eerst heeft een team van RAAD/Dragons&HO!?! beslag gelegd op de eerste plaats van het eigen eindtoernooi. Doordat Radbal uit Nijmegen te elfder ure geen team kon vormen werd een gelegenheidsteam gecreëerd uit speelsters en spelers van de RAAD-teams en Deafjumpers. Dit Jumping RAAD-team weerde zich goed, maar kon toch niet op tegen de meer op elkaar ingespeelde tegenstanders. In de voorronde werden alle wedstrijden ruim verloren en ook in de kruiswedstrijd moest de ploeg het onderspit delven tegen RAAD/HO!?!. Alleen de slotwedstrijd werd omgezet in een knappe winst tegen het team van Twello zodat Jumping RAAD op een verdienstelijke zesde plaats eindigde.

RAAD/HO!?! speelde de allereerste wedstrijd gelijk tegen het Zevenaarse team van Basketiers Daarna was het nationale doventeam Deafjumpers duidelijk de meerdere, om vervolgens het team van Twello dan toch weer te kloppen. Na een serie extra vrije worpen ging Basketiers door naar de winnaarspoule terwijl RAAD/HO!?! genoegen moest nemen met een plaats bij de onderste vier ploegen. Na een duidelijke winst op Jumping RAAD werd in de laatste wedstrijd gespeeld tegen Give and Go. Waar Raad/HO!?! enkele weken geleden nog ruim van de Aaltense ploeg verloor werd het nu een zeer spannende wedstrijd die met slechts één punt verschil door het Zutphense team werd verloren. Give and Go werd vierde, Raad/HO!?! vijfde. Derde in de eindrangschikking werden gezamenlijk het Hoogeveense Admins en Basketiers. De beslissende wedstrijd werd niet gespeeld vanwege een forse blessure van een speler van Admins.

Raad/Dragons tenslotte begon de voorronde met eenvoudige overwinningen. Achtereenvolgens Admins, Jumping RAAD en Give and Go waren het slachtoffer van het goede spel van Raad/Dragons. Bij de kruiswedstrijd zette het team ook Basketiers eenvoudig aan de kant. In de spannende finale tenslotte tegen Deafjumpers nam Raad/Dragons vanaf de eerste minuut de leiding en stond die niet meer af. In de laatste drie minuten was de strijd gestreden en Raad/Dragons behaalde de zege met negen punten verschil en legde daarmee verdiend beslag op de eerste plaats. 

De shoot-out werd dit jaar gewonnen door een speler van Admin.

 

Eindstand

1. Raad/Dragons

2. Deafjumpers

3. Admins en Basketiers

----------------------------

5. Give and Go

6. Raad/HO!?!

7. Jumping Raad

8. Twello

 

Uitslagen:

Poule A

Raad/HO!?! - Basketiers 18-18

Twello - Deafjumpers 7-17

Basketiers - Twello 15-5

Deafjumpers - RAAD/HO!?! 21-8

Basketiers - Deafjumpers 2-16

RAAD/HO!?! -Twello 14-12

 Poule B

Jumping RAAD - Give and Go 16-24

RAAD/Dragons - Admins 22-10

Jumping RAAD - RAAD/Dragons - 6-25

Admins - Give and Go 10-9

Give and Go - RAAD/Dragons 4-18

Admins - Jumping RAAD 18-9

 Kruiswedstrijden

Give and Go - Twello 15-8

RAAD/HO!?! - Jumping RAAD 16-2

RAAD/Dragons - Basketiers 17-5

Deafjumpers - Admins 15-13

 Slotwedstrijden

Twello - Jumping RAAD 11-14

Give and Go - RAAD/HO!?! 11-10

Basketiers - Admins afgelast

Deafjumpers - RAAD/Dragons 11-20

 

 

 Toernooi 2011

RAAD-teams eindigen in de middenmoot

In het vlekkeloos verlopen eindtoernooi hebben beide RAAD-teams
beslag gelegd op een verdienstelijke vierde respectievelijk vijfde plaats. Bij
beide teams ontbraken een aantal speelsters en spelers met lengte en/of
ervaring, zodat toch van een prima resultaat kan worden gesproken. Raad/HO!?! redde het in de voorronde niet tegen de latere finalisten, het Nijmeegse Radbal en het nationale doventeam Deafjumpers, maar versloeg wel nieuwkomer Give And Go uit Aalten. In de kruiswedstrijden was het team te sterk voor het Hoogeveense Admins en pakte via een krappe overwinning op nogmaals de Aaltense ploeg de verdiende vijfde plaats.

Raad/Dragons maakte in de voorronde korte metten met Admins, maar moest vervolgens zijn meerdere erkennen in het Zevenaarse Basketiers. Het Zutphense team herstelde zich goed tegen Twello maar redde het in de kruiswedstrijden niet tegen het sterke Radbal. In de slotwedstrijd was Basketiers op de valreep weer iets beter dan het thuisspelende team, zodat Raad/Dragons het toernooi afsloot met een nette vierde plaats.   

In de finale won Radbal in een meer spannende dan fraaie wedstrijd net als vorig jaar van Deafjumpers en werd Basketiers derde. Raad/Dragons en Raad/HO!?! legden dus beslag op de vierde en vijfde plaats voor achtereenvolgens Give And Go, Twello en Admins. Het was weer een gezellig toernooi met vele mooie staaltjes van techniek en menig zweetdruppeltje.

 

 Eindstand:

1. Radbal

2. Deafjumpers

3. Basketiers

4. Raad/Dragons

5. Raad/HO!?!

6. Give And Go

7. Twello

8. Admins

 

Alle uitslagen op een rij:

Poule A

Raad/HO!?! – Deafjumpers: 10-13

Radbal – Give And Go: 24-11

Radbal – Raad/HO!?!: 12-6

Deafjumpers – Give And Go: 13-13

Deafjumpers – Radbal: 15-10

Give And Go – Raad/HO!?!: 18-25

Poule B

Twello – Basketiers: 8-5

Raad/Dragons – Admins: 20-12

Admins – Twello: 8-20

Basketiers – Raad/Dragons: 24-12

Raad/Dragons – Twello: 18-10

Admins – Basketiers: 10-19

Kruiswedstrijden

Raad/HO!?!-Admins: 18-15

Give And Go – Twello: 6-4

Radbal – Raad/Dragons: 21-10

Deafjumpers – Basketiers: 14-10

Slotwedstrijden

Raad/HO!?! – Give And Go: 14-11

Admins – Twello: 5-16

Radbal – Deafjumpers: 18-13

Raad/Dragons – Basketiers: 9-14

 

 

 Toernooi 2010

Basketbaltoernooi RAAD/Dragons&HO!?! met Nederlands Doventeam

Op zaterdag 12 juni organiseerde Raad/Dragons &HO!?! de vierde editie van het slottoernooi voor mixed-recreantenteams voor speelsters en spelers van 14 jaar tot 55+. Naast de twee eigen ploegen van RAAD speelden ook een vijftal teams mee die ook vorig jaar van de partij waren: Basketiers, Radbal , Admins , WSV en SV Twello. Nieuw was de achtste ploeg, het Nederlands Doventeam, met speelsters en spelers uit het hele land, dat onder de naam Deaf Jumpers meedeed.

RAAD/HO!?! eindigde op de laatste plaats doordat het met name tegen het Apeldoornse WSV tot twee keer toe net een enkel puntje tekort te kwam. Het team won wel de strafworpenserie die noodzakelijk was geworden vanwege het gelijk eindigen in de poulewedstrijden van WSV met 2-0, maar verloor vervolgens ook nipt van Admins.

Tussen de poule-wedstrijden en de kruiswedstrijden werd de tradiotionele shoot-out gespeeld. De shoot-out werd verdiend gewonnen door een speelster van Radbal. Zie het filmverslag van Jord : http://www.youtube.com/watch?v=ljShjOA2uuI

RAAD/Dragons speelde een serie sterke wedstrijden waardoor het team tweede in de poule werd. In de halve finale kwam RAAD/Dragons maar net één score tekort tegen Deaf Jumpers om vervolgens in de strijd om de derde en vierde plaats verrassend te winnen van de winnaar van vorig jaar, Basketiers.

Radbal revancheerde zich voor het verlies in de finale van vorig jaar in de halve finale tegen Basketiers. In een spannende wedstrijd werd het 11-7. Deaf Jumpers drong eveneens tot de finale door na met één punt verschil van RAAD/Dragons te hebben gewonnen. De finale tussen Radbal en Deaf Jumpers werd een spannende wedstrijd waarbij de teams elkaar niets toegaven. In de laatste drie minuten had Deaf Jumpers echter al zijn kruid verschoten, drukte Radbal door en won uiteindelijk nog ruim met 15-8. De taart was dus voor Radbal, dat ook een speelster had die de shoot-outcompetitie van alle speelsters en spelers had gewonnen.

Een gezellig en bovenal sportief toernooi, met als enige dissonant een onopzettelijke maar ongelukkige botsing tussen een speelster van Admins en een speler van Radbal die de eerstgenoemde een hersenschudding opleverde. We wensen haar een snel herstel toe. 

Eindstand:

1. Radbal

2. Deaf Jumpers

3. RAAD/Dragons

4. Basketiers

5. Admins

6. Twello

7. WSV

8. RAAD/HO!?!

 

Uitslagen van RAAD/Dragons en RAAD/HO!?! :

RAAD/Dragons - Radbal                8 - 22

RAAD/Dragons - Admins               18 - 18

RAAD/Dragons- Twello                  7 - 6

RAAD/Dragons - Deaf Jumpers       9 - 10

RAAD/Dragons - Basketiers          12 - 10 

RAAD/HO!?! - Deaf Jumpers          8 - 14

RAAD/HO!?! - WSV                     21 - 21

RAAD/HO!?! - Basketiers              8 - 28

RAAD/HO!?! - Admins                  16 - 20

RAAD/HO!?! - WSV                      8 - 10

 

 

 

                                                                ~~~~

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.